Skräddarsydd fastighetsservice – tryggt och hållbart med heltäckande avtal

En företagsfastighet är en komplex helhet där många människor både ska trivas, känna sig trygga och vara produktiva. Med ett skräddarsytt helhetsavtal hos HP City Fastighetsservice blir det ordning på allt från planteringarna till den avancerade fastighetstekniken.

– Samarbetet fungerar väldigt smidigt med korta ledtider. Dessutom har vi kunnat förbättra energieffektiviteten i vår fastighet, säger Mathias Grunér, vd för Medimar som har varit kund hos HP sedan 2018.

Från bostadsbolag till kommunala fastigheter, från småbutiker till industrier – alla anlitar de HP City Fastighetsservice och alla har de ett alldeles eget avtal enligt sitt företags specifika behov. Och den första de har haft kontakt med är högst troligen kundansvariga Anki Aaltonen:
– Våra kunder har så vitt skilda verksamheter så att varje avtal behöver skräddarsys. Vissa behöver oss varje dag, andra kanske bara en gång i veckan, säger hon.
 
I många företag finns det någon händig typ som förväntas ta hand om fastigheten lite sådär vid sidan av de vanliga arbetsuppgifterna. Eller så trillar skötseln mellan stolarna för att ansvaret ska delas och därmed blir ingens.
– Det kan handla om allt från att byta en lampa eller skruva fast något som lossnat till att sköta om entrén så att det ser snyggt och inbjudande ut för kunder. Små saker egentligen, men när de inte blir utförda så drar de ner helhetsintrycket av företaget, säger Anki Aaltonen.
– Hos oss får man hjälp med helheten, allt som har med fastigheten att göra, både utomhus och inne. Vid behov av teknisk service och underhåll har vi tillgång till expertisen från vårt moderbolag HP Kyla & Värme och våra avtal kan alltså även innefatta tekniskt underhåll – översyn av ventilation och kylanläggningar, fastighetsövervakning, energioptimering och byggnadsautomation.

Vi kan till exempel ge förslag på energibesparande åtgärder. Ofta går det ganska snabbt att göra små justeringar som gör skillnad på elräkningen.

Johan Lundström är servicechef på HP Kyla & Värme och vid det första besöket i en ny kunds fastighet följer han normalt med för att bedöma hur det tekniska servicebehovet ser ut.
Vad kan det handla om?
– Vi kan till exempel ge förslag på energibesparande åtgärder. Ofta går det ganska snabbt att göra små justeringar som gör skillnad på elräkningen. Vi kan också ge förslag på mer omfattande åtgärder där vi optimerar byggnadens energikostnader, inomhusklimat och driftskostnader. Alltså lite större investeringar som kanske kräver några års återbetalningstid men som gör fastigheten betydligt mer energieffektiv.
 
Hela fastigheten kan även kopplas upp, förklarar Johan, så att alla parametrar blir lätta att övervaka och kan justeras på distans. Något som har blivit allt vanligare är även smart styrning i fastigheter.
– Om elen är väldigt dyr någon specifik dag och tid så kan vi till exempel stänga av en frys i ett par timmar, under noggrann övervakning av temperaturen förstås. Det får inte bli för varmt, men moderna frysar klarar bra att stängas av en stund. Sedan går aggregatet igång igen när elpriset har sjunkit under en specifik summa. På det sättet kan man spara en hel del energi.

Samarbetet fungerar smidigt med korta ledtider och vi blir alltid professionellt och vänligt bemötta.

Just helheten, där HP City Fastighetsservice tar hand om allt från hängrännor till avancerad fastighetsteknik är något som Anki säger är den största fördelen för kunderna. En långvarig kund är Medimar, som har haft ett skräddarsytt helhetsavtal sedan 2018.
– Vi har höga krav på kvalitet, hygien och säkerhet och såg HP City Fastighetsservice som en aktör som kan säkerställa detta för oss, säger Medimars vd Mathias Grunér.
Vad var det som fick er att välja just HP:s fastighetsservice?
– Vi sökte en kostnadseffektiv helhetslösning, självklart också med hög kvalitet. Efter att vi utvärderat flera alternativ valde vi HP City Fastighetsservice. Ett beslut vi inte har ångrat, samarbetet fungerar smidigt med korta ledtider och vi blir alltid professionellt och vänligt bemötta.
Vilka är de viktigaste fördelarna för er med att att ha ett helhetsavtal för fastighetsservicen?
– Vi ser kontinuerligt över samarbetet och har bland annat kunnat förbättra energieffektiviteten och ventilationen i fastigheten. Jag skulle säga sänkta kostnader, minskad administration, och att vi i en välskött fastighet kan erbjuda högsta kvalitet på våra egna tjänster.

Sju fördelar med helhetsservice hos HP City Fastigheter

INGA AVBROTT

Vi har jour 24/7, utan avbrott vid sjukdom eller i semestertider.

HÅLL KOLL DIGITALT

Via systemet Granlund Manager kan du som kund enkelt följa fastighetens status, skötselplan, tillsyn och energiförbrukning.

ENERGIOPTIMERING
Vi analyserar befintlig fastighetsteknik och ger förslag på förbättringar och utveckling för att minska energiförbrukningen i er fastighet – energioptimering som syns på elräkningen. 
KORTA LEDTIDER
Med enkel, digital felanmälan via Granlund Manager kan vi korta ledtiderna och åtgärda felen snabbast möjligt.
FOKUS PÅ HELHETEN
I avtalet kan även ingå teknisk service, förebyggande underhåll, automation och all kompetens hos HP Kyla & Värme. På så sätt minimerar vi tiden mellan problem och lösning.
HÖGRE TRIVSEL
En fastighet som tas om hand både på ut- och insidan är trevligare att vistas i för alla, både personal och kunder.
EN KONTAKTPERSON
Vi skräddarsyr ett avtal som passar för ditt företag och era behov. Du får alltid personlig service med EN ansvarig kontaktperson.

Vårt fokus är hela din fastighet

Skräddarsydda lösningar för fastighets-och bostadsbolag, företag och kommuner – så att ni kan fokusera på annat!
Ålands Handel

Ålands Handel

Fler artiklar

Det var alla artiklar.