Ömsen bjuder in till stämma

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, bjuder in till bolagsstämma torsdagen den 28 april klockan 16.00 i Alandica.

– Som det folkliga bolag Ömsen är känns det självklart att vi ska anstränga oss för att locka flera hundra ägare till vår bolagsstämma, säger tillträdande vd Thomas Lundberg.

I podden Ålands Handel redogör Thomas Lundberg för Fredrik Rosenqvist och Jörgen Pettersson vad ömsesidighet egentligen handlar om och hur det är att jobba på Ömsen.

På den här länken kan du lyssna på avsnittet som handlar om Ömsen och Lundberg.

Trots att nästan 20.000 ålänningar är delägare i Ömsen brukar bolagets stämmor inte vara speciellt välbesökta. Genom att göra om och tänka nytt vill nu både ledningen, styrelsen och valberedningen i Ömsen dels locka så många deltagare som möjligt till stämman i slutet av april, dels få ägarna att engagera sig i hur de vill att deras försäkringsbolag ska styras. 

– Det är ett viktigt möte där ägarna har möjlighet att ta del i bolagets styrning och bolaget kan informera om frågor som rör bolaget, säger Thomas Lundberg.

Tanken är däremot inte att ägarna bara ska komma för att lyssna, äta och dricka, utan bolaget gör det nu även lättare att engagera sig i hur bolaget styrs. En av de viktigaste punkterna på stämman är valet av förvaltningsråd, som i sin tur väljer styrelsen. I vanlig ordning tar en valberedning fram ett förslag inför stämman, men en stor skillnad mot tidigare är att alla ägare nu aktivt uppmanas komma in med egna förslag på tänkbara namn till förvaltningsrådet.

Tag chansen och kom på fest, du måste anmäla dig senaste tisdagen den 26 april kl 16.00 på den här länken.

Jörgen Pettersson

Jörgen Pettersson

Fler artiklar

Det var alla artiklar.